maanantai 21. heinäkuuta 2014

Nellim -wilderness village by Lake Inari


Viikonloppuna Nellimissä tai Nellimössä niin kuin lappilaisten suussa näyttää taipuvan =)
"Wilderness village By Lake Inari".

Ja sillon kun lähetään Ivalosta vielä 42km hiekkatietä painattamaan venäjän rajaa kohti niin silloin ollaan siellä periferiassa. Sinne ei eksy vahingossa. Tämä on se lappilaisten kylä tai oikeastaan saamelaisten, kolmen kulttuurin kohtauspaikka ! "Kylän asukkaat muodostuvat suomalaisista, inarinsaamelaisista ja kolttasaamelaisista". Ja mahtava Inarijärvi ihan rannassa.
 

 
 

 
 



Ja tässä Nellimin erämaahotelli, keskellä ei mitään ehkä hienoin hotelli jonka olen nähnyt ! Ja kuulemma varsinkin talvisin aivan täyteen buukattu. Sisältä erityisen hieno ! Löytyy mökkiä ja huoneistoa ja hotellihuonetta joka lähtöön, poreammeella ja paljulla tai ilman ja lasikatolla myös...



 

Ja löytyy siis myös "iglu -mökkejä" japanilaisia turisteja varten talveksi ;)
 

Vaan ite Inarijärvi on kyllä huikea. Oikeestaan liiankin iso tämmösille maakravuille, meinasi jo välillä ruveta jännittämään kun isompi vene huristeli ohi, ja alko olemaan merimerkkejä karikkojen kiertämistä varten. Koko järvi yhtä karikkoa ja saarta, eikä ihme, tuolla on n. 3500 saarta... Joutu suunnistustaidot jo hieman koetukselle paluumatkalla kun alkoi näyttää kaikki saaret samalta, että mikä saari se pitikään kiertää ja miltä puolelta. Ja syvähän tämä järvi on, paitsi sitten kun ei ole ! Eli aivan yht'äkkiä onki metri vettä ja karikkoa ja kiire nostaa moottori ylös. Tai voihan olla että ne merimerkit ois kertonu että mistä kannattaa mennä ;) Mutta on se kyllä erikoinen olo kun veneen vierestä näkee monta metriä pohjaan kun on niin kirkas vesi ! Tuntuu jotenki niinku leijuis. Siistiä ja pelottavaa yhtä aikaa.





Tässä kuvassa yksi komia pikku saari johon pysähdyttiin veneilymatkalla, ei välttämättä hirmu usein ketään ihmisiä oo tällekään saarella rantautunu ! Ja aivan kirkas vesi, hiekkaranta, huikeaa, eikä ketään muita missään.





Ja kalaahan tuli =) Jäi vaan kuva ottamatta meidän saalista kun se oli jo savustettu ja syöty =)





 
Sään ja maiseman puolesta lappi pisti kyllä parastaan !
 
Tässä Paatsjoen silta jonne veneiltiin ja käytiin vähän luuraamassa myös mitä sillalta näkyy.
 
 
 
 
 
 
 
Ja venäjähän sieltä näkyy, kyltit vedessä varoittaa rajavyöhykkeestä, hui.
 
 
 
 




Vaan tältä mökillä näytti klo 01.00 =) Parhaat yöttömän yön bileet ei kuvassa kylläkään näy. Sillä sattupa kerrassaan lupsakkaa porukkaa naapureiksi, tuolla ylempänä rannalla oli hieno nuotiopaikka, jonne kokoonnuttiin vähä isommalla porukalla illanviettoon ja tulipahan sitten fiilisteltyä inarin rannalla oikein kunnolla. Opittiin paljon uutta lapista ja lappilaisista ja nellimöläisestä elämäntyylistä =D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti