sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Lemmenjoella !

Lemmenjoella ensimmäisellä virallisella ruskaretkellä syyskuun alun kunniaksi ! Kyllä piti taas taputtaa itseä olalle hyvästä päätöksestä lähteä lappiin, täällä kaikki mahtavat paikat on lähistöllä, pitää vain valita minne milloinkin lähtee =)

Lemmenjoki on siitäkin hieno paikka, että siellä kulkee venekuljetus kerran päivässä eli syvälle erämaahan pääsee kätevästi ! Autolla tänne ei pääse kun ei ole tietä.

Njurgulahdesta lähti venekuljetus kohtalaisen kokeneen kuskin kyydissä, mies kertoi ajaneensa tätä reittiä 42 vuotta, homma oli niinsanotusti hallussa Venematka kultahaminaan kesti 1,5h ja näytti aika hienolta. En äkkiseltään keksi parempaa tapaa viettää perjantai -iltaa !
 


Kelihän täällä on nyt jatkunut tismalleen samana siitä saakka kun kesä loppui 8.8 klo 22 eli +11'c on semmonen vallitseva sää, siis oikein mainio patikointikeli ! Ja aurinko paistelee mukavasti välillä.

 
 

Työpäivän ja venematkan päätteeksi patikoin vielä illalla tänne Morgamojan kultalaan, varautuen ruuhkaan näin parhaimpaan patikointiin aikaan niin mitä vielä ! Varaustuvan puolella oli 3 miestä ja autiotuvassa vain minä ! Ihan hyvin riitti tila kahdeksan hengen autiotuvassa yksin minulle =)

Majoituin, sytytin kaminaan tulet ja aloitin fiilistelyn toden teolla.







Näin sitä vaan oltiin oman henkilökohtaisen tulikokeen äärellä, minä joka hädintuskin uskallan nukkua yksin omassa kotona kerrostalossa olin sitten erämaassa, yksin ja autiotuvassa.

 



Tätä ikkunaa seurasin tiiviisti. Tiesin, että ainut mahdollisuus selvitä yöstä ilman paniikkia oli nukahtaa ennen kuin tulee pimeää. Joten niinpä tein petin, latasin kaminan täyteen puita, sujahdin makuupussiin ja rupesin nukkumaan. Toivoin, ettei hauras psyyke tekisi nyt mitään outoja tepposia yön aikana, milloin tahansa muulloin, mutta ei nyt.  



Aamulla jatkoin fiilistelyä autiotuvassa, tulistelua ja aamupalaa. Ainoat hetket elämässä kun pidän aamuista. Hidas, raikas aamu, tulistelua ja aamupalan valmistusta.




Tämä Morgamojan Kultala on muuten nyt sitten SE paikka missä legendojen Petronella hurmasi kultamiehiä kesällä 1949. Autiotupa on rakennettu uusiksi '75, mutta mm. tämä sauna on ihan alkuperäinen. Tämä onkin tuolloin ollut vilkas paikka kun kullankaivajia on ollut parhaimmillaan 300-400, Petronellakin tuli tänne apukokiksi, vaikka epäilen ettei pelkillä ruoanlaitto -taidoilla niitä kultamiehiä hurmannut. Tiiä sitte miten se meni.

 

Kultahaminasta tulin ja Ravadasjärvelle matka jatkui.

Ja sitten pääsin sinne tunturiin, ihanaa.

Tuolla horisontissa näkyy myös Petronellan kukkulat, en ole varma mitkä ne noista ovat.



Tunturissa, vain minä, ei ketään muita, parhautta !


Lisää kuvateksti
Näillä jaloilla pelkästään lauantaina 28 421 askelta.

Lisää kuvateksti


Olen kuullostellut, että ihmiset puhuvat loppukesästä, kyllä täällä meillä on jo syksy, siitä ei pääse mihinkään.







Taukopaikalla evästä uudella keittimellä, koska evääthän on retkessä kuitenkin kaikista tärkeintä !

Päätepiste Ravadasjärvellä.




Ja veneellä takasi Njurgulahteen.


Ai niin, näitä oli pitkin matkaa ja paljon. Viimeisillä kilometreillä aloin napsia näitä mukaan. Täysrinkka selässä sienten poimiminen on ihan mielenkiintoista puuhaa... ehkä vähän paremmin nyt ymmärrän mun äitiysneuvolan asiakkaita jos vähän meinaa kyykistely olla hankalaa loppu vaiheessa....

Vaan olihan ne lemmenjoen tatit pikkusen hyviä kun sunnuntain kunniaksi niitä voissa paistelin, slurps.

NYT sitten pari päivää aikaa pakata ja palautua, keskiviikkona tyttöjen kans Saariselälle varsinaiselle ruskaretkelle =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti